vendredi 13 mars 2009

Paine alba pentru sandwiches

De data aceasta am folosit masina de paine numai pentru framantatul aluatului, restul am facut eu si cuptorul clasic.

Ingrediente:
2 cupe cu apa calduta,
3 linguri de margarina sau unt,
3 linguri de lapte praf,
1 lingurita de sare,
1 lingura de zahar,
5 ½ cupe de faina alba,
2 lingurite de drojdie pentru paine.

Mod de preparare:
1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
2.- Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul.
3.- Se alege programul 4 pentru “sandwichs”.
4.- Se alege greutatea painii de 1,3 kg. sau 3 lb.
5.- Se pune masina la treaba.
6.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in doua parti si se pune in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
7.- Se lasa la dospit cca 45 minute.
8.- Inainte de a le baga la cuptor, le-am uns cu ou batut ca sa capete un luciu frumos. Am bagat apoi painicile la cuptor la temperatura de 375 grade Fahrenheit pentru cca 50 – 60 minute.
9.- Cand este gata, se scot cele 2 painici pe un gratar si se lasa la racit cca. 20 minute.


Am obtinut in final 2 painici usoare si pufoase ca un cozonac.

1 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design