Mes gâteaux

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jeudi 10 mars 2011

Gâteau Tiramisu “Fleurs de pommier” / Tort Tiramisu “Floricele de mar”

Parce que le printemps arrive, je pensais à décorer mon Gâteau Tiramisu avec petites fleurs de pommier.

Ingrédients:

- 1 paquette de biscuits à la cuillère

- 6 œufs
- 13-14 c. à table de sucre glacé
- 500 gr fromage mascarpone
- 1 tasse de café très forte
- 250 ml. de crème à fouetter 35%
- 50 gr de cacao amer

Préparation:

Séparer les blancs des jaunes.

Préparez le café bien fort et pas trop sucré.

Faites tremper un par un les biscuits à la cuillère quelques secondes dans le café froid.
Déposez une couche de biscuits à la cuillère au fond d’un plat.

Battez les 6 jaunes avec 6 c.a table de sucre jusqu’à ce que le mélange blanchisse puis ajoutez-y le fromage et mélangez.
Dans un autre saladier, montez en neige les 5 blancs avec 5 c. a table de sucre. Incorporez délicatement
les blancs au mélange jaune sucre fromage.

Recouvrez les biscuits de la crème au fromage. Faites une autre couche de biscuits, puis de crème au fromage.

Mettez au réfrigérateur pendant une journée ou minimum une nuit.

Fouetter la crème à fouetter avec 2-3 c. à table de sucre glacé sans qu’elle devienne trop ferme.

Couvrir le gâteau avec une couche de crème à fouetter et saupoudrer de cacao amer ou rouleaux de chocolat noirs.

Bon Appétit!


Ingrediente:

1 punga mare de piscoturi;

500 gr. branza mascarpone ( 1 cutie mare sau 2 mici )

6 oua ( se scot din frigider cu 5-6 ore inainte)

500 ml. de cafea tare putin indulcita ( sau nesquik, daca tortul este pentru copilasi)

250 ml.frisca lichida;

2 plicuri zahar vanilat;

13 – 14 linguri de zahar pudra;

Mod de preparare:

Se prepara cafeaua ( sau nesquikul) mai concentrata si se raceste.

Crema:

Se separa ouale: avem nevoie de 6 galbenusuri si 5 albusuri.
Intr-un bol se bat cele 5 albusuri spuma cu 1 praf de sare si 5 linguri de zahar pudra.
In alt bol se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri zahar pudra si zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga branza mascarpone si se amesteca cu viteza 3-4 la mixer pana se omogenizeaza perfect. Se adauga usor spuma de albusuri, amestecand cu viteza 1 de la mixer.

Frisca:

Se bate frisca cu 2-3 linguri de zahar pudra si se da la rece.

Aranjare:

Se insiropeaza piscoturile cu cafea si se umple tava cu un prim strat peste care se adauga crema . Se insiropeaza restul de piscoturi si se pun in tava in sens invers cu primul strat – al doilea strat, peste care se adauga din nou crema, apoi din nou un strat de piscoturi.

La final se pune un strat de frisca si se cerne cacao pe deasupra sau rulouri de ciocolata neagra.

Se lasa la frigider minim o zi sau o noapte.


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