Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 29 octobre 2010

Mon gâteau pour Halloween / Tortul meu de Halloween


Les visiteurs de mon blog peuvent dire ... Je suis devenue folle!

MAIS ... À la demande d'une collègue anglophone, j'ai fait ce gâteau "hideux", plein d’"araignées" et d'autres étranges créatures... qui symbolisent Halloween.

Multi vor spune poate... ca am luat-o razna !!!!

DAR...La cererea unei colege de serviciu anglofone, am facut acest tort “hidos”, plin de “paianjeni” si alte aratari ciudate…care simbolizeaza sarbatoarea de Halloween.


Ca in fiecare an, pe 31 octombrie se sarbatoreste Halloween-ul. Cei care se bucura din plin de aceasta sarbatoare sunt in special copii. Ei sunt cei care asteapta cu nerabdare decorarea camerei sau a casei cu obiecte cat mai inspaimantatoare (paienjeni, schelete, lilieci), dau startul in confectionarea felinarului din dovleac si imbraca foarte mandri costumele special create pentru deghizarea din aceasta seara, urmand apoi sa ''colinde'' din casa in casa.

Cuvantul ''Halloween'' isi gaseste originea in Biserica Catolica, fiind o prescurtare a ''All Hallows Eve'' sau ''All Hallows Day'' (''Ziua tuturor sfintilor'') celebrata de catolici pe 1 noiembrie. Halloween-ul insa a aparut cu mult mai mult timp in urma, in zonele locuite de celti (teritoriul Irlandei de astazi, al Marii Britanii si partii nordice a Frantei). Potrivit unor legende in noaptea de 1 noiembrie sufletele celor morti reveneau pe pamant pentru a pune stapanire pe sufletele celor vii. Ca sa scape de sufletele fantoma, celtii isi paraseau casele si imbracau costume inspaimantatoare pentru a le speria si a nu fi recunoscuti.



vendredi 22 octobre 2010

Vacance en Roumanie / Vacanta in Brasov Romania

Am revenit acasa, in Montreal. Va prezint cateva poze recente cu Brasovul unde toamna se instalase deja confortabil. Brasovul a devenit unul dintre cele mai frumoase orase din Romania: cladiri renovate, ronduri cu flori, curatenie,etc.











Restaurantul preferat: Restaurant "Gustari"

Piata Sfatului nr. 14, Brasov | tel.: 0268/475.365

Restaurantul "Gustari" este un loc unde veti cunoaste placerea gustului. Meniul ofera specialitati culinare deosebite. Puteti incerca numeroase preparate cu specific romanesc toate din produse naturale: ciorbe, specialitati la gratar, dulciuri de bucatarie, la preturi care va vor convinge sa reveniti.



Desertul meu preferat au fost papanasii: pufosi, cu multa smantana si dulceata de capsuni.



 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design