Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 28 novembre 2010

Petits rolls aux abricots secs / Cornulete de post cu caise confiate

Ingrediente:

250 gr. margarina fara sare moale

12 linguri faina

4 linguri apa

1 lingura otet

Mod de preparare:

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pe planseta infainata se taie margarina cubulete.

Se adauga pe rand cate o lingura de faina, o lingura de apa, framantand aluatul direct pe planseta de lucru. Le sfarsit se adauga otetul si se mai framanta un pic.

Din aluat se fac apoi 4 bilute, din care se vor intinde direct foile.

Pentru a obtine o forma frumoasa eu am taiat cornulete cu un cutit dantelat.

Cornuletele se pot umple cu ceea ce avem prin casa: caise confiate, rahat, gem, nuca, mac,etc.

Se coc in tava unsa la foc mediu cca 15-20 minute.

Se tavalesc fierbinti prin zahar vanilat.

Se pot pastra in cutii ermetice pana la 1 luna.( daca rezista si nu aveti “soricei” mici si mari prin casa??!)







11 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design