Mes gâteaux

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lundi 20 septembre 2010

Strudel feuilleté aux pommes et noix de cocos / Strudel cu mere si nuca de cocos

Parce que c'est la saison des pommes, quoi de mieux qu'un bonne strudel aux pommes?!

Après qu’on a passé une belle journée à la cueillette de pommes, poires et prunes, c’est le temps de cuisinier….

Je vous propose aujourd'hui un vrai coup de cœur :

Strudel feuilleté aux pommes et noix de cocos

Prévu pour 3 à 4 personnes, c’est le dessert ideal !!!

Le strudel aux pommes est constitué de pâte feuilletée, de fines tranches de pommes

sur lit de pure de pommes, le tout saupoudré de sucre brun, cannelle et de flacons de

noix de coco.

Dupa o zi minunata petrecuta la cules de mere, pere si prune; a venit si momentul "fabricarii" catorva delicatese. Si pentru ca fructele au aroma lor speciala, nu ai nevoie de o reteta complicata pentru a face ceva delicios.

V-am prezentat zilele trecute "Tarta crocanta cu prune"
http://davellaculinar.blogspot.com/2010/09/tarte-croustillante-aux-prunes-tarta.html

Azi a sosit randul merelor si am preparat un delicios strudel cu mere si nuca de cocos: crocant, zemos si aromat!

Asadar aveti nevoie de:
Ingrediente:

1 rulou de foietaj

8 mere coapte ( este bine sa puneti mere mai zemoase)

3 mere intregi, curatate si taiate in felii fine

100 gr. zahar tos

100 gr. nuca de cocos dulce

1 lingurita scortisoara

1 zahar vanilat

putin unt.

Mod de preparare:

Se unge cu unt o forma de chec ( am folosit lungimea de 25 cm.), se aseaza foietajul, lasand marginile aluatului sa acopere si peretii formei. Se picheaza cu furculita.

Se extrage miezul de la merele coapte, se paseaza usor cu furculita pana se otine un piure si se aseaza ca un prim strat peste foaia de foietaj.

Se imparte nuca de cocos in 2 parti, prima parte cca 50 gr. se presara peste piureul de mere.

Se aseaza apoi feliile de mere cat mai "inghesuite", se presara zahar, zahar vanilat , scortisoara si restul de nuca de cocos.

Apoi se impatureste foietajul peste umplutura (ca la drobul de miel), se "ciupeste" din loc in loc cu foarfeca si sa coace la 350 grade Fahrenheit cca 40 minute.

Veti avea parte de o bunatate de strudel care se topeste in gura!

Imi cer scuze, ar fi trebuit sa fac mai multe fotografii privind etapele prepararii, dar timpul bata-l vina...cateodata nu-ti da pace!



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