Mes gâteaux

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jeudi 18 mars 2010

Barres aux céréales KELLOGG'S RICE KRISPIES à la guimauve / Bare de cereale KELLOGG'S RICE KRISPIES - Dulce bunutz de post


Ingredients:

50 gr. margarine ou beurre

180 gr. céréales RICE KRISPIES

125 gr. guimauves miniatures

½ c. à thé extrait de vanille

La guimauve (marshmallow en anglais) est une confiserie qui, dans sa forme moderne, est faite de sucre ou de sirop de maïs, de blanc d'œufs battus, de gélatine qui a été préalablement détrempée dans l’eau, degomme arabique et d’aromatisants, battus jusqu’à atteindre une consistance spongieuse.

1. Chauffer la margarine à feu doux dans une grande casserole. Ajouter les guimauves; remuer jusqu'à ce qu'elles soient fondues et homogènes. Retirer du feu.

2. Incorporer l'extrait de vanille.

3. Ajouter les céréales et bien remuer pour les enrober.

4. À l'aide d'une spatule légèrement beurrée, étendre le mélange dans un moule carré de 2 L (9 po), beurré. Laisser refroidir. Couper en barres.


Ingrediente:

50 gr. unt sau margarina

180 gr. cereale RICE KRISPIES

125 gr. zefire

½ lingurita extract de vanilie

Zefire este un produs de cofetarie care, în forma sa modernă, se face din zahăr sau din sirop de porumb, albuşul de ou bătut, gelatina care a fost în prealabil înmuiata în apă, gumă arabică şi aromatizant, bătut până la o consistenţă spongioasă.

Mod de preparare:

1. Se topeste untul sau margarina la foc mic intr-o oala mare. Se pun apoi zefirele, se amesteca bine pana cand acestea se topesc si devin 0 pasta omogena. Se ia oala de pe foc.

2. Se adauga vanilia.

3. Se pun apoi cerealele si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza cu pasta de zefire.

4. Se foloseste o paleta unsa cu unt, se rastoarna continutul intr-o tava 25 cm x 35 cm si se niveleaza cu paleta. Se lasa la racit si se taie apoi in forma dorita ( careuri, bare, etc.)

Pentru a fi mai apetisante, am topit putina ciocolata neagra si am tras cateva fire.

Daca se foloseste margarina, poate fi considerata un “Dulce bunutz de post”.


3 comentarii:

 

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