Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 2 août 2009

Tarta cu caise, nuca de cocos si sirop de caise / Flan aux abricots, noix de coco et le sirop d'abricot



Dupa o idee de pe blogul : http://miammamancuisine.over-blog.com/ pentru reteta
« Flan ultra simple, rapide & frais à l'ananas »
Eu am adaptat acesta reteta pentru caise si o tava rotunda.
Este o reteta extrem de simpla si economica pe care o veti adora si consuma cu multa placere. Mai mult de atat, o puteti adapta pentru un sortiment variat de fructe, atat vara, cat si iarna.

Ingrediente pentru 8 persoane :

8 caise frumoase si bine coapte sau 1 cutie de 4oo ml. compot de caise
400 ml lapte condensat îndulcit
4 oua
nuca de cocos macinata
sirop de caise facut in casa.
Mod de preparare:
Se preancalzeste cuptorul la 160 ° C.
Se spala si se curata caisele de samburi si se taie jumatati. (Daca se foloseste compot de caise, se desface conserva si se pun la scurs caisele intr-o sita conservand 10 cl. de suc.)
Într-un castron, se toarna laptele si se amestecă cu 10cl. de suc din compot sau cu sirop de caise diluat cu apa.
Se sparg cele 4 oua si se bat ca pentru omleta, apoi se toarna peste amestecul de lapte / suc.
Intr-o tava rotunda pentru tarta mica se aseaza jumatatile de caise sub forma de floare cu partea taiata pe fundul tavii.
Se toarna peste fructe amestecul lapte / suc / oua.
Se introduce la cuptor pentru cca 45 minute.
Dupa coacere, se lasa sa se raceasca complet in cuptor, apoi se pune la frigider.
Noi ne-am bucurat de ea proaspata si calduta, cu nuca de cocos si sirop de caise.

ESTE UN ADEVARAT DELICIU !!!

1 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design