Mes gâteaux

Mes gâteaux

lundi 1 juin 2009

Rulouri cu spanac si mozzarella





Ingrediente pentru umplutura
100 gr.spanac congelat,
2 linguri ulei,
1 lingura de faina,
2 catei de usturoi (facultativ),
2 linguri de smantana,
100 gr. mozzarella.

Mod de preparare:
Se face un piure din 100 gr. spanac, 2 linguri ulei, 1 lingura de faina, 2 catei de usturoi (facultativ) si 2 linguri de smantana. Se lasa sa se raceasca, apoi se rade mozzarella si se amesteca cu piureul de spanac, obtinandu-se astfel umplutura pentru rulouri.



Ingrediente pentru rulouri:
½ pachet de foietaj (1/2 pqt de 397 gr.),
50 gr. 100 % Parmesan KRAFT,
1 ou batut,
½ lingurita de piper negru,
20 gr.unt pentru uns tava,
10-20 gr. faina pentru tapetat tava.

Modul de asamblare:
1. Se preancalzeste cuptorul la 400 °F.
2. Pe o suprafata pudrata cu faina, se deruleaza un bloc de foietaj si se taie in 2 pe lungime.
3. Se badijoneaza foitele cu unt topit , se pune un strat de umplutura si se condimenteaza cu piper negru.
4. Se pune deasupra cealalta jumatate de foietaj si se preseaza usor cu vergeaua ( facaletul ).
5. Se ruleaza si se taie in felii subtiri de 2 cm.
6. Se tapeteaza o tava unsa cu unt, se dispun rulourile in tava, se ung cu ou si se presara parmesan.
7. Se coc cca. 15 - 18 min. pana devin putin maronii.
8. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.





POFTA BUNA !

2 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design