Mes gâteaux

Mes gâteaux

lundi 15 juin 2009

Ciorbita de vitel … à la Davella



Ingrediente:
200-300 gr carne de vitel slaba si curatita de pielite,
1 legatura ceapa verde,
1 ceapa alba potrivita,
1 ardei gras rosu,
1-2 fire de telina verde,
2-3 catei de usturoi,
2 rosii mari decojite si taiate cubulete,
50 ml. ulei,
cateva boabe de piper,
zeama de la ½ lamaie
sare,
1 galbenus de ou + 2-3 linguri de smantana pentru dres ciorbita,
Patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Carnea taiata cubulete si zarzavatul (ceapa, ardeiul, telina) se pun impreuna intr-o tigaie si se calesc in ulei, pana cand zarzavatul se inmoaie putin si carnea se rumeneste.
Apoi se transfera totul intr-o oala, se acopera cu apa calda sau cu zeama de supa si se fierbe acoperit cca 30 minute, pana cand carnea este fiarta.
Se adauga rosiile cubulete, usturoiul si condimentele (piperul si sarea) si se mai fierbe acoperit inca 10-15 minute. Se da la o parte si se acreste cu zeama de lamaie.
Dupe ce s-a racit putin, se drege cu un galbenus de ou frecat cu 2-3 linguri de smantana.
Se serveste cu patrunjel verde tocat.

Pofta mare la ciorbita!



1 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design