Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 22 mai 2009

Tarta cu branza mascarpone si cirese



Blatul pentru tarta :
1 1/3 cana cu pesmet de biscuiti
1/4 cana de zahar
1/3 cana de unt topit
Garnitura :
400 gr. branza mascarpone
1 ou
1/2 cana de zahar
540 ml de garnitura de cirese pentru tarta (eu am folosit cirese din compot si gelatina)

Mod de preparare:
1. Intr-un castron, se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, apoi se pune într-o tava rotunda pentru tarta de 24 cm. Cu o lingură, se da aluatului forma tavii apăsând usor.
2. Intr-un alt castron, se amestecă bine branza mascarpone, oul si zaharul, pană când totul devine foarte fin.
3. Se toarna amestecul peste « coaja » formata in tava de tarta, apoi se pune la cuptor pentru 20 de minute la 325 ° F într-un cuptor preancalzit cu grija.
4. După 20 de minute, se scoate tarta si se lasa să se răcească la temperatura camerei.
5. În cele din urmă, se garniseste tarta cu garnitura de cirese. Deasupra se poate presara pesmet de biscuiti sau se poate orna cu frisca.
6. Se pune tarta în frigider timp de cel puţin 12 de ore înainte de servire, este foarte important pentru textura de brânză.


4 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design