Mes gâteaux

Mes gâteaux

samedi 9 mai 2009

Cotlete de porc in sos de pere si asparagus



Ingrediente (pentru 2 persoane):

2 cotlete de porc de 2 cm. grosime,

50 gr unt,
2 pere mari de soiuri diferite,
50 gr. ulei,
50 gr. suc de compot de fructe,
2 foi de dafin,
piper boabe rosu si negru,
sare.

1 buchet de asparagus verde,
1 catel de usturoi,
1 lingura de unt,sare.


Mod de preparare:

Se badijoneaza cu unt cele 2 cotlete de porc, se sareaza si se pipereaza.Untul ramas se topeste intr-o tigaie si se prajesc cotletele, cate 2 –3 minute pe fiecare parte. Se aseaza pe un platou incins si se tin la cald.

Se curata de coaja si de casuta cu seminte cele 2 pere si se taie sferturi.

Intr-un vas rezistent cu capac, se aranjeaza cotletele si se garnisesc cu sferturile de pere, se asezoneaza cu condimentele si se toarna deasupra lor uleiul si sucul de compot. Se acopera vasul cu capac si se fierb in cuptorul incins o ora si jumatate. La jumatatea timpului se intorc cu grija de pe o parte pe cealalta. Daca scade sosul in care fierb, se mai completeaza cu suc de compot si o lingura de ulei.
Asparagusul se fierbe in apa cu sare si usturoi, iar apoi se inabusa putin in unt.


2 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design