Mes gâteaux

Mes gâteaux

mardi 28 avril 2009

Vacanta de vis in Cuba





Cuba este cea mare insula din Caraibe inzestrata cu un peisaj spectaculos, cu multe vestigii culturale bogate si de mare valoare, dar si cu unele dintre cele mai renumite plaje din lume, ce dezvaluie kilometri de nisip alb si fin scaldat de ape cristaline si calde.

O tara istorica, cu valori ce pot fi experimentate in orasele – muzeu, Havana si Trinidad, intrate in patrimomiul Unesco, dar si o tara exotica, ce ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje din insulele Caraibe, cu lanturi muntoase, vai adanci sau campii fertile, bogate in tutun si cafea.

Te poti bucura de aceasta tara, intalnind la fiecare pas locuitori prietenosi si entuziasti, gata oricand sa va ofere toate ingredientele pentru o vacanta caraibiana de neuitat.

Bucataria tipic cubaneza este rezultatul unui amestec de influiente spaniole, africane si asiatice. Principalele ingrediente folosite in mancare sunt orez, fasole, yucca, porumb, banane si carne de porc, precum si o mare varietate de fructe tropicale.

Mancarea tipica este ajiaco – o supa preparata din carne si legume. Se consuma foarte mult peste in special in orasele mari, cel mai apreciat fiind pargo dar foarte apreciate sunt si crevetii, homarii sau alte specialitati marine. In ceea ce priveste desertul, printre cele mai delicioase este guenguel – un amestec de porumb, zahar si chimen.

Bautura traditionala este champola – preparata cu zahar ars si lapte. Printre bauturile alcoolice, cele mai consumate sunt romul si berea, desi in baruri este foarte populara bautura numita daiquiri – un amestec din rom alb si sec, suc de lamaie, zahar si gheata.

Voi reveni in urmatoarele zile cu retete cubaneze interesante si apetisante, atat pentru mancaruri cat si pentru bauturi.

1 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design