Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 16 janvier 2009

Spirale cu parmesan si jambon

Ingrediente:

½ pachet de foietaj (1/2 pqt de 397 gr.),
170 gr. Jambon (sunca feliata foarte subtire),
100 gr. 100 % Parmesan KRAFT,
1 ou batut cu 1 lingura de apa,
½ lingurita de piper negru,
20 gr.unt pentru uns tava,
10-20 gr. faina pentru tapetat tava.



Mod de preparare:

1. Se preancalzeste cuptorul la 400 °F.
2. Pe o suprafata pudrata cu faina, se deruleaza un bloc de foietaj si se taie in 2 pe lungime.
3. Se badijoneaza ambele foi cu oul batut, se pipereaza cu piper negru, se presara parmesan si se pun feliile de jambon.

4. Se pune deasupra cealalta jumatate de foietaj, se preseaza usor cu vergeaua ( facaletul ) apoi se unge din nou foaia cu ou.

5. Se ruleaza si se taie in felii subtiri de max.1 cm.

6. Se tapeteaza o tava unsa cu unt, se dispun rulourile in tava, se ung din nou cu ou si se presara parmesan.

7. Se coc cca. 15 - 18 min. pana devin putin maronii.

8. Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.

Completare: Se poate inlocui jambonul cu ciuperci taiate marunt.

4 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design